Opnieuw winst voor Lars de Kooter in België

Foto: Facebook Biesboschzwemmers
4 augustus 2019, 22:27
Verlopen

WILLEBROEK/WERKENDAM - In de roeibaan van Sport Vlaanderen in Willebroek (België) werd voor de eerste keer op zondag 4 augustus de Flanders Speedo Open Water Cup georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwam bij de 11 tot 14 jarigen Lars de Kooter aan de start van de 1000 meter vrije slag.

In een veld van ruim vijftig verenigingen en ongeveer 200 deelnemers waren ook de Biesboschzwemmers vertegenwoordigd. De afstand van 1000 meter vrije slag kan Lars de Kooter in Nederland nog niet zwemmen, dus het was onbekend hoe snel Lars kon zijn. In een veld van negen jongens was Lars de jongste deelnemer. De andere zwemmers waren twee of drie jaar ouder. De baan was een uitdaging, want men had besloten om niet recht te zwemmen, maar te beginnen en eindigen met een dwarsstuk. Gelukkig gingen alle jongens hier goed mee om.

Halverwege streed Lars samen met nog een Nederlandse zwemmer om de zevende en achtste plaats, maar bij het keerpunt ging de andere zwemmer de mist in en zwom Lars de tweede baan helemaal alleen. Met een tijd van zeventien minuten en bijna acht seconden was Lars bij de finish als eerste van de 11 en 12-jarigen en als zevende bij de 11 tot 14 jarigen. Op het podium kreeg hij een gouden medaille en een goudkleurige badmuts als prijs.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl