Rijswijk wint 21 dorpen golfwedstrijd

Foto: Paul Korthuijs
2 september 2019, 18:28
Verlopen

ALTENA - Op een zonovergoten, warme dag heeft het golfteam van Rijswijk dit jaar de 21 dorpen golfwedstrijd gewonnen tijdens de 21-dorpenwedstrijd op Golfpark Almkreek in Almkerk. In een nek-aan-nek race werden zij eerste met 39 punten.

Het team van Dussen volgde op de voet ook met 39 punten, maar na de handicap verrekening werden ze tweede. Derde werd het team van Meeuwen met 38 punten. Golfclub Almkreek organiseerde zaterdag 31 augustus voor de tweede keer de 21 dorpen golfwedstrijd. Hierbij komt elk van de 21 dorpen van Altena met een team golfers naar de wedstrijd op Almkreek. Gingen de golfers van Meeuwen vorig jaar met de eer strijken, dit jaar moesten zij die aan Rijswijk gunnen op deze zonovergoten dag.

Een golfwedstrijd voor ervaren en beginnende golfers

Golfers met golfervaring streden met elkaar op de grote baan van Almkreek. En daar ging het er soms fel aan toe. Je zag dat ieder team voor de eer van het eigen dorp streed. Maar natuurlijk werd er ook veel gelachen en werden er dorpsnieuwtjes uitgewisseld. Tenslotte zijn het allemaal inwoners van Altena.

Voor de beginnende golfers was er een clinic, waarin de basisvaardigheden van het golfspel werden uitgelegd en geoefend. Daarna gingen de teams met beginnende golfers van de 21 dorpen de kleine baan in om een rondje te spelen. En dat smaakte bij velen naar meer.

Een leuke traditie op Almkreek

Aan het eind van de dag reikte wethouder Peter van der Ven de prijzen uit. Hij benadrukte hierbij het belang van deze Altena-brede activiteiten waarin het eigene van elk dorp een plek heeft. De winnaar krijgt een herinneringstegel van 60 x 30 centimeter die bij de ingang van het clubhuis van Almkreek naast die van de winnaar van vorig jaar wordt gelegd.

Naast de vele vrijwilligers en sponsors waren als partners van Almkreek Altenatuur, Radio AFM en Vetos Autobedrijf Bouman op het park aanwezig. De deelnemers konden via Altenatuur een ‘2e huis op de golfbaan kopen’. Vogelhuisjes. Almkreek hangt deze huisjes, samen met Altenatuur, in het voorjaar van 2020 op op het park, waarmee Almkreek weer een stukje ‘groener’ wordt.

Radio A-FM was aanwezig voor een gezellig live-verslag vanaf het park. Diverse leden en vrijwilligers werden tussen de muziek door geïnterviewd. Sophie Korthuijs, jeugdlid schoof ook nog even aan. Deelnemers konden proberen haar deze dag te verslaan, wat niet is gelukt! Sophie is 15 jaar en jongste lid van Jong Oranje. Ze vertelde over haar grote droom: over een paar jaar naar Amerika om daar haar golfcarrière te professionaliseren.

Vetos Autobedrijf Bouman had een auto beschikbaar gesteld voor diegene die de bal in één keer in de hole zou slaan. Dat is tijdens deze wedstrijd niet gelukt.

Al met al hadden de ruim honderd deelnemers aan deze 2 1 dorpen golfwedstrijd en de supporters die hun dorpsgenoten kwamen aanmoedigen een prachtige, leuke en sportieve dag. Een dag waar sommigen kennis maakten met de golfsport en anderen met mensen uit een ander dorp. Een traditie die volgend jaar wegens groot succes wordt herhaald!

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl