De rollatorrace brengt ouderen samen en in beweging

Foto: Sander van Strien
5 september 2019, 05:49
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De tweede editie van de rollatorrace bracht 4 september weer veel ouderen en prominenten in beweging. Ditmaal vond de race plaats in Wijk en Aalburg.

De weersvoorspelling zorgde ervoor dat het racecircuit naar binnen werd verplaatst. De start en finish waren in het atrium van Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein. De eerste ronde werd er geracet door de prominenten met onder andere burgemeester Marcel Fränzel en wethouders Paula Jorritsma en Peter van der Ven. Bij de prominenten ging de burgemeester als eerste over de finishlijn. Na een goede warming-up was het de beurt aan de ouderen. De aanmeldingen kwamen volgens organisator Ton Damen niet alleen van Zorgplein Maaswaarden maar uit heel Altena. De winnaars van vorig jaar, mevrouw Vissers en de heer Govers, deden ook weer mee maar vielen niet in de prijzen. De prijzen gingen dit jaar naar mevrouw Hoekstra en de heer Hooikaas.


Volgens Ton Damen helpt de inrichting van trottoirs niet mee aan de beweging van ouderen. “Mensen blijven meer thuis, bewegen minder en dat zorgt er ook voor dat ze minder contacten hebben”, aldus Damen. Met deze race probeert de organisatie ook ouderen vaker te laten bewegen en ook samen met ouderen te bewegen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl