Zwaaihandjes op stoeptegels tegen eenzaamheid

Foto: Pixabay
8 september 2019, 18:32
Verlopen

ALTENA - Marjan van der Meij van ChristenUnie Altena zou graag geschilderde handjes willen plaatsen op de stoeptegels voor huizen waar mensen wonen die veel alleen zijn. Dit idee is al eerder met succes uitgevoerd in Zwolle. Van der Meij zou het graag willen introduceren in de gemeente Altena.

De afbeelding van het handje roept voorbijgangers op om even te zwaaien naar degene die binnen zit. Een groet en oogcontact, het is een laagdrempelige manier om eenzaamheid te verlichten. Van der Meij kaartte dit initiatief aan tijdens de raadstafel Sociaal van vorige week.

Concrete afspraken zijn nog niet gemaakt, maar Marjan van der Meij gaat er alles aan doen om Altena enthousiast te krijgen voor dit initiatief. In het radioprogramma A-Magazine op Radio A-FM vertelde ze tegen presentator Michel Pruijmboom dat zodra de stoeptegels geplaatst zijn, ze met veel enthousiasme een rondje gaat lopen om te zwaaien naar mensen die het nodig hebben.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl