ZVDO’74 goed uit de startblokken

Foto: Archief ZVDO
16 september 2019, 13:07
Verlopen

ANDEL - Afgelopen zaterdag speelde ZVDO tegen Lutra uit Helmond als eerste wedstrijd van het seizoen.

Vanuit het verleden een lastige tegenstander, maar vorig seizoen heeft ZVDO deze tegenstander wel achter zich gehouden. Dat bleek ook nu het geval. Beide teams gingen gelijk op met doelpogingen, maar Seppe was scherp in de afronding, wat resulteerde in een 0-2 voorsprong voor ZVDO. Met nog 5 seconden op de klok kon Lutra nog net de aansluitingsgoal maken. Het eerste kwart werd afgesloten met 1-2.

Lutra ging in de tweede periode op zoek naar de gelijkmaker en wist die na 2 minuten spelen te vinden. Lutra kwam in het ritme en wist zelfs de voorsprong te pakken. Voor beide ploegen was het lastig spelen door de laagstaande zon die op het water spiegelde. Dit kwam het spel niet ten goede. Wel wisten Jan-Willem en Casper nog te scoren en pakte ZVDO weer de voorsprong op het moment van rust. Stand 3-4.

Waar Jan-Willem mee stopte voor de rust, ging hij na de rust mee verder. Met een mooie uitbraak en een nog mooiere assist van Jeroen wist ZVDO weer wat uit te lopen. Seppe bouwde met zijn derde goal de score nog wat verder uit naar een comfortabele stand van 3-6. Beide ploegen wisten de keeper nog te passeren, maar ZVDO kon met een goed gevoel de laatste periode in gaan (4-7).

ZVDO nam verder afstand door het vierde en vijfde goal van Seppe. Lutra spartelde nog wat tegen met ook 2 goals, maar Jelle gooide definitief de wedstrijd op slot door een verschil van vier doelpunten te maken. Met nog 2 seconden op de klok kreeg Lutra nog een strafworp die er helaas in ging. Hierdoor werd de eindstand gezet op 7-10.

Voor de eerste wedstrijd ging het best goed. Wel zijn er verbeterpunten, maar daar wordt de komende weken aandacht aan besteed tijdens de trainingen. De volgende wedstrijd is 28 september in AquaAltena om 21.00 uur tegen SWNZ uit Schijndel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl