Motorcross in Almkerk sportief evenement voor jong en oud

Foto: Jesse van den Heuvel
22 september 2019, 10:35
Verlopen

ALMKERK - Met een breed deelnemersveld van jong tot oud en een prachtig zonnetje was de motorcross in Almkerk, van afgelopen zaterdag, weer een geslaagd evenement.

“Na 16 jaar zijn we eigenlijk wel uitgegroeid tot één van de evenementen van Altena”, aldus John Verduyn over de motorcross in Almkerk. “Deze editie is completer dan ooit. We hebben super veel deelnemers, de baan is in topconditie en we hebben prachtig weer”, vult Stefan Vogel aan. Dit jaar lag er een pumptrack op het terrein, een baan waarop je met een crossfiets, skateboard of step over een heuvelachtig parcours gaat.

Deze baan is onderdeel van het goede doel wat dit jaar is gekoppeld aan het evenement en wordt dan ook bekostigd met het opgehaalde geld. De achterliggende gedachte van het doel dat dit jaar is gekozen, is dat kinderen tegenwoordig minder bewegen en daar wil de organisatie iets aan doen. Onder begeleiding van een ervaren trainer konden kinderen kennis maken met de actieve sportvorm. Vorig jaar waren er 200 deelnemers aan de motorcross, dit jaar werd dat geëvenaard. De motorcrosswedstrijden zijn onderdeel van het Brabants kampioenschap.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl