Minder meldingen van overlast veroorzaakt door jongeren

Foto: Altena TV
23 september 2019, 20:21
Verlopen

ALTENA - Uit cijfers van de veiligheidsanalyse van de gemeente Altena komt naar voren dat het aantal meldingen van overlast van jeugd daalt. Het overgrote deel van de inwoners geeft ook aan geen last te hebben van hangjongeren.

Het aantal meldingen daalt al sinds 2015. De voorgaande jaren schommelden het aantal meldingen tussen de 177 en 143. Het aantal meldingen van overlast veroorzaakt door hangjongeren waren er in 2018 nog 90, het eerste half jaar van 2019 zijn dat 41 meldingen. In de eerste helft van 2019 werden 32 jongeren doorverwezen naar Bureau Halt. Vijf doorverwijzingen waren voor baldadigheid en bij vijf andere gevallen ging het om vernielingen. Daarnaast kregen 9 jongeren een straf bij Halt vanwege ernstig schoolverzuim. Bij Bureau Halt krijgen jongeren de kans hun fout recht te zetten door excuses te maken, de veroorzaakte schade te vergoeden of een taak uit te voeren. 

Over het algemeen is te stellen dat het veiligheidsgevoel groot is in Altena. De uitkomst van deze enquête in onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid 2020-2022. Tijdens de Altenatafel ‘Bestuur’ zal deze verder worden besproken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl