Achilles Veen bereikt hoofdtoernooi KNVB beker, Kozakken Boys sneuvelt

Foto: Achilles Veen
25 september 2019, 09:29
Verlopen

VEEN - Dinsdag 24 september kwam tweede divisionist HHC Hardenberg op bezoek in Veen voor de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB-beker toernooi. Na een bijna drie uur durende bekerthriller met maar liefst 26 genomen strafschoppen trok Achilles Veen niet eens onverdiend aan het langste eind.

In de volgende ronde van de KNVB-beker wacht wederom een confrontatie op het eigen sportpark van Veen. Tegenstander is het in de Keuken Kampioen divisie uitkomende Roda JC. Veen scoorde in de 23e minuut de 1-0. Rémon Koenen zette Sen Aerts alleen voor de keeper na een mooie steekpass. Aerts faalde niet en schoot met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord. Voor de rust werd ook nog een knap doelpunt van Maarten Boddaert afgekeurd wegens buitenspel en gaan beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

Achilles Veen liet HHC in de 2e helft wat meer aan de bal en de Hardenbergers dwongen dit wellicht ook zelf af door wat feller te zijn dan in de eerste helft. Toch een beetje uit het niets was het ook HHC dat op gelijke hoogte kwam. Vanuit een hoekschop werd de 1-1 binnen gekopt. Na 90 minuten stond er nog steeds 1-1 op het scorebord en kon er verlengd worden. Dit was ook het geval na 120 minuten waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Na ieder 5 strafschoppen te hebben genomen stond het 4-4. Bij HHC schoot aanvoerder Rob van der Leij mis en voor Achilles Veen was het Rico Geeroms die zijn strafschop gestopt zag worden. Het werd een zenuwslopend schouwspel waarbij in totaal maar liefst 26 strafschoppen genomen werden. Bij HHC ging het bij de dertiende strafschop opnieuw mis bij aanvoerder Rob van der Leij die zijn strafschop gekeerd zag worden door Veen keeper Jamil Kools. Roel de Kruijk mocht daarna de wedstrijd beslissen door zijn tweede strafschop binnen te schieten. Na een fantastisch bekergevecht tegen HHC Hardenberg mag Achilles Veen zich gaan opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Deze wedstrijd gaat gespeeld worden op dinsdag 29 oktober.

Kozakken Boys verliest in Veenendaal

De Werkendammers zijn er helaas niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de KNVB beker te bereiken. Uit in Veenendaal bij GVVV was de thuisploeg met 2-1 te sterk. Kozakken Boys kon door omstandigheden en blessures niet spelen met de beoogde basis elf waardoor trainer Rick Adjei flink moest sleutelen aan zijn elftal. De in de zomer gehaalde Royston Drenthe viel ook nog eens na 10 minuten geblesseerd uit. 

In de eerste helft creëerde zo weinig kansen, maar profiteerde GVVV wel van geklungel in de defensie van de Werkendammers. Een penalty betekende de 1-0 voor de Veenendalers wat ook de ruststand was. Don Bolsius scoorde in de 69e minuut de 1-1 waardoor de spanning terug was in de wedstrijd. Niet eens onverdiend, GVVV liet het initiatief aan Kozakken boys. De wedstrijd leek uit te lopen op een verlening, maar niemand rekende op notabene oud-Kozakken Boys spits Berry Powel die een prachtige voorzet op schitterende wijze in de linker bovenhoek kopte in de 88e minuut. Kozakken Boys droop teleurgesteld af.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl