Raadsleden in Altena reageren op boerenprotest

Foto: Altena TV
2 oktober 2019, 14:49
Verlopen

ALMKERK - De avond na afloop van de boerenprotesten in Den Haag vroeg Altena TV een aantal raadsleden van de gemeente Altena naar hun kijk op de protesten en de agrarische sector in Altena.

Veel raadsleden gaven aan dat men ‘het boerenverstand’ moet blijven gebruiken. Volgens Jan Kollf (VVD Altena) hebben we te maken met een zeer ruim open gebied met veel agrarische gronden. “We hebben gelukkig weinig bioindustrie hier, geen mestoverschot en een niet alledaagse Brabantse omgeving dat denk ik voor de toekomst zeer geschikt is voor de agrarische sector”, aldus Kollf. Raadslid Christian Alderliesten (Progressief Altena) ziet wel dat er een duurzaamheidsomslag moet komen: “Hoe je dat gaat doen en hoe je de toekomstzekerheid ook voor de boeren kan zorgdragen is een zorg die we nog hebben samen.” Volgens raadslid Arno Bouman (CDA Altena) moet men het boerenverstand gebruiken: “Het gebeurt in Altena al dat de agrarische ondernemers op een duurzame manier met oog voor de omgeving aan het ondernemen zijn en wij moeten ze in Altena gewoon de ruimte blijven bieden en stimuleren dat die agrarische ondernemers verder kunnen verduurzamen.”

De boeren trokken niet massaal vanuit Altena richting Den Haag. Altena TV ging dinsdag 1 oktober ook op bezoek bij een paar thuisblijvers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl