Maatschappelijke stage voor middelbare scholieren Altena College

Foto: Altena College
3 oktober 2019, 17:25
Verlopen

SLEEUWIJK - Alle leerlingen in de tweede klas van het Altena College lopen in het tweede jaar dertig uur maatschappelijke stage. Ze doen daarmee ervaring op en leren hoe het is om iets voor de maatschappij te doen.

Dave Baegen uit klas H2C liep een aantal dagen mee op basisschool de Verschoorschool in Sleeuwijk. De 13-jarige Carola Kuup liep stage bij Zorgcentrum ’t Slot in Gameren. “Ik heb met de bewoners spelletjes gespeeld”, vertelt ze. “Ook ben ik gezellig mee geweest met het uitje kersen eten, heb ik naam- en kamernummerstickers gemaakt en kleine klusjes gedaan. Ik had zelfs even een werktelefoon!”

De stagebegeleiders van Dave en Carola waren blij met de hulp. De begeleidster van Carola vond haar erg gedreven. “Ze toont initiatief door veel vragen te stellen over hoe alles werkt en gaat liefdevol met de bewoners om.” Hoewel de overheid maatschappelijke stages niet meer subsidieert, gaat het Altena College er zeker mee door, ervan overtuigd dat het een win-winsituatie is voor de leerling en de maatschappij.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl