Wat beleef jij dit najaar bij de Bibliotheek?

Foto: Bibliotheek Cultuurpunt Altena
5 oktober 2019, 07:17
Verlopen

ALTENA - Dit najaar valt er weer van alles te beleven bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena. Kom jij ook naar een van deze activiteiten?

De Bibliotheek is er voor iedereen. Een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het hele jaar door organiseert de Bibliotheek verschillende activiteiten. De meeste activiteiten en cursussen zijn gratis. Het volledige activiteitenoverzicht vind je op bibliotheekaltena.nl/agenda.

Voor de jeugd

In oktober is het Kinderboekenweek en om dat te vieren organiseert de Bibliotheek op zaterdag 12 oktober tekenworkshops met Charlotte Dematons in Woudrichem en Wijk en Aalburg. Woensdagmiddag 30 oktober is op De Werf in Woudrichem de jeugdvoorstelling Ridder Jacoba.Daarmee sluit de Bibliotheek aan op het Jacoba van Beieren-jaar. En een hond als leesmaatje? Hoe dat is ervaar je in november. Een van de honden van stichting AAI-maatje komt dan naar de Bibliotheekvestiging in Hank.

Aanbod voor volwassenen

Naast de wekelijkse inloopspreekuren en Taalcafés van DigiTaalhuis Altena organiseert de Bibliotheek ook cursussen en bijeenkomsten voor volwassenen. In samenwerking met Stichting Kennispoort Altena, Avelina Dijkman en de Bibliotheek start in oktober de training Persoonlijk Leiderschap en Bestuur. Deze training is speciaal voor vrouwen uit Altena. De maand november staat in het teken van duurzaamheid. Kapotte spullen worden gerepareerd op De Werf in Woudrichem waar Repair Café Almkerk te gast is. En er is een evenement over duurzaamheid en voedsel, daarover later meer. Een beetje kennis van klassieke muziek kan het luistergenot vergroten. Daarom deelt Jan van den Boom in november zijn kennis over klassieke muziek. Wil jij ‘leren’ luisteren naar de ‘cantates van Bach’ en de ‘Vijfde symfonie van Beethoven’? Meld je dan aan.

Vrijwilligers gezocht

De Bibliotheek kan niet zonder vrijwilligers en is altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Voor de cursus Klik & Tik zoekt ze vrijwilligers die deelnemers begeleiden bij de eerste stappen op de computer. Heb jij interesse? Neem dan contact op. Per e-mail digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl of telefonisch op (085) 040 11 63.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl