Geen sprake van ‘schrale zorg’ volgens Altenastaete

Foto: Redactie
6 oktober 2019, 17:10
Verlopen

NIEUWENDIJK - Woensdag 25 september was zorginstelling Altenastaete te zien in de uitzending van Pointer. Uit onderzoek van Pointer, Reporter Radio en Follow The Money naar de jaarrekeningen van zorgbedrijven blijkt dat zeker 85 grote zorginstellingen de afgelopen twee jaar structureel hoge winst behaalden.

Altenastaete, in Nieuwendijk, maakt volgens het onderzoek al twee jaar winstmarges van ruim 35 procent. Volgens deskundigen die in het programma aan het woord komen, wijst dit op de inzet van te weinig personeel of het declareren van zorg die niet is geleverd. Daarnaast blijkt ook dat Altenastaete in 2018 550.000 euro winstuitkering uitkeerde aan de twee directeuren van het bedrijf.

De deskundigen stellen dat dit geld verdiend is door het leveren van schrale zorg. Bij medewerkers van Altenastaete is de uitzending hard aangekomen. Volgens de directrice, Ilonka de Waal, is er geen sprake van het leveren van schrale zorg, de zorg wordt afgestemd met de cliënt. Er is wel een winstuitkering gedaan, maar dit betreft niet alleen thuiszorggelden en daarnaast is deze winstuitkering niet van één jaar, maar gaat dit over de afgelopen tien jaar, zo stelt De Waal.

Altena TV sprak met medewerkers, cliënten en andere betrokkenen. In de reportage vertellen zij hun verhaal over zorginstelling Altenastaete.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl