Inwoners van Altena mogen zelf politie aansturen

Foto: Archief
6 oktober 2019, 09:51
Verlopen

ALTENA - Waar in Altena wordt structureel te hard gereden? En waar wordt steeds fout geparkeerd? Inwoners van de gemeente Altena mogen voor één dag zelf de politie aansturen tijdens de actie Rent-a-Cop.

Het idee achter deze actie is dat inwoners van de gemeente Altena zelf mogen bepalen waar wijkagenten hun gezicht laten zien. Aanstaande dinsdag gaan agenten en BOA’s controleren op de plekken die door inwoners zijn aangewezen. Wie een suggestie heeft, kan dat via een bericht op Twitter aangeven, het contactformulier van de wijkagenten op politie.nl invullen of mailen naar veiligheid@gemeentealtena.nl.

Bij soortgelijke acties in andere plaatsen wordt vaak gevraagd om snelheidscontroles. Waar de focus in Altena op komt te liggen, is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl