Goede start competitie voor Biesboschzwemmers

Foto: Archief: ter illustratie
7 oktober 2019, 16:19
Verlopen

WERKENDAM/SLIEDRECHT - Samen met zwemmers van PCG uit Gorinchem en De Duck uit Brielle hebben de Biesboschzwemmers in Bronbad De Lockhorst de eerste van vier competitiewedstrijden gezwommen.

De ploeg van 27 zwemmers wist 30 persoonlijke records te zwemmen en daarnaast werden er vier limieten gezwommen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen die in november gehouden gaan worden in Eindhoven. Jade Groeneveld was deze middag heel goed op dreef. Jade zwom drie persoonlijke records namelijk op de 50m rugslag en 100m wisselslag. Later als startzwemster op de 50m vrije slag bleef ze voor het eerst binnen de 29 seconden met een halve seconde. Samen met Sanne van de Pol, Redine van Breugel en Marjo Goelema wisten de dames de 4x50m vrije slag te winnen en ruim binnen de twee minuten te blijven. Marjo liet eerder op de middag op de 100 schoolslag al zien dat de vorm in het begin van het seizoen aanwezig is. Ze wist dit nummer te winnen en was heel tevreden met haar eindtijd. De heren hadden hetzelfde persoonlijke programma en de tijden van Pieter Pijnenburg op de 100 school- en wisselslag waren goed voor de telling. Achter Pieter waren Mark Visser en Erik Drewes ook belangrijk. Samen met Dennis Klop wisten deze vier heren op de 4×50 wisselslag naar een keurige tweede plaats te zwemmen.

De middag was begonnen voor de Werkendamse zwemmers met de 4x100m vrije slag voor de junioren meisjes en daar lieten Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Romée van Rossem en Roos Suppers zien dat zij dit seizoen opnieuw naar de ‘Brabantse’ willen op dit nummer. De eindtijd was nog niet snel genoeg, maar ze waren al wel sneller dan hun inschrijftijd. Romée en Floor wisten allebei hun persoonlijk record aan te scherpen op de 200 ‘vrij’, terwijl Romée dit ook deed op de 50 en 100 schoolslag. Tijn den Braber zwom net als Romée ook de 200 vrije slag en 100 schoolslag en hij wist vier tijden aan te scherpen. Op de 100 en 200 vrije slag en 50 en 100 schoolslag was hij sneller dan ooit.

Jansje de Ridder, Tess Vonk en Lars de Kooter hadden deze middag 100 vlinderslag en 200 rugslag op het programma staan. Tess en Lars zwommen beide afstanden voor de eerste keer en Jansje de 200 ‘rug’. Op de vlinderslag wist Jansje haar tijd met bijna acht seconden aan te scherpen, terwijl ze tijdens de 200 rugslag op de 50 en 100 meter haar tijden verbeterde. Lars en Tess lieten hele goede races zien met mooie tijden. Wat de tijden waard zijn, zullen we de komende tijd zien.

Bij de één na jongste categorie kwamen drie meisjes aan de start, te weten Anne Lisman, Maud Vonk en Amy de Kooter. Deze jonge zwemsters mochten 50m vrije slag en 100m wisselslag zwemmen. Anne was op beide nummers ruim sneller dan haar inschrijftijden en voor Maud waren de verbeteringen in beide gevallen enkele tienden. Amy wist de 50 ‘vrij’ met ruim vijf seconden te verbeteren. Op de wisselslag was ze wel sneller dan een week geleden, maar helaas ging een keerpunt niet volgens de regels.

Chimène Huisman en Margonda Versluis zwommen 200m schoolslag en 100 rugslag. Op het eerste nummer wisten beide zich te verbeteren. Chimène was ook nog halverwege, na 100 meter, sneller dan ooit. Naast deze zwemsters wisten ook Mirthe Bults, Mirte Delleman, Nadine Scheeve en Mandy Swart zich te verbeteren.

De komende dagen zal blijken hoe goed de prestaties van deze groep zwemmers is geweest in vergelijking met de andere verenigingen in dezelfde klasse. Begin november is de volgende wedstrijd en dan zullen de drie verenigingen elkaar in Gorinchem treffen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl