Engelse oorlogsfotograaf Paul Conroy komt naar Gorinchem

Foto: IFFG
8 oktober 2019, 14:44
Verlopen

GORINCHEM - Op zondag 13 oktober is het weer tijd voor een nieuwe Sunday Special van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG).

Op het doek verschijnt de indrukwekkende film ‘A Private War’, een eerbetoon aan oorlogscorrespondente Marie Colvin. Als kers op de taart is de welbekende oorlogsfotograaf Paul Conroy aanwezig voor het nagesprek. De film wordt vertoond in bioscoop VUE aan de Appeldijk 59 in Gorinchem. A Private War vertelt het verhaal van de Amerikaanse Marie Colvin, werkzaam bij de Britse krant ‘The Sunday Times’. Ver verwijderd van de frontlinie moet Colvin (Rosamund Pike) een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Colvin bleef niet netjes achter de linies, maar drong door tot de hete kern van gewapende conflicten waar ze oorlogsmisdaden en persoonlijk leed aan het licht bracht. Met veel drank en bravoure, en soms ook therapie, probeerde ze de stress en de trauma’s in toom te houden. Bij een granaataanval in Sri Lanka verloor ze een oog. Een bombardement in Syrië werd haar uiteindelijk fataal.

Dit laatste heeft fotograaf Paul Conroy met eigen ogen gezien. Zelf kwam hij er vanaf met beenwonden, waarna hij de grens over is gesmokkeld naar Libanon. Na de film vertelt Conroy zijn ervaringen tijdens zijn werk met Marie Colvin. Zondagmiddag 13 oktober zijn de deuren bij VUE vanaf 14.30 uur open, de film begint om 14.50 uur. Kijkwijzer: vanaf 16 jaar. Kaartverkoop aan de kassa op basis van beschikbaarheid. Reserveren kan via www.iffg.nl. Actuele informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘IFFG Internationaal Film Festival Gorinchem’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl