Gemeente Altena draagt Egbert Lichtenberg voor als nieuwe burgemeester

Foto: Redactie
8 oktober 2019, 21:08
Verlopen

ALMKERK/ALTENA - De 52-jarige Dhr. Lichtenberg uit Papendrecht zal naar verwachting waarnemend burgemeester Marcel Fränzel opvolgen als kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Altena.

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester bestond uit diverse stappen. Allereerst werd een profielschets opgesteld, waarbij centraal stond dat de nieuwe burgemeester midden in de gemeenschap moet staan. Belangrijk onderdeel hierbij was een enquete onder de inwoners. Uiteindelijk is na een uitgebreide sollicitatieprocedure Dhr. Lichtenberg voorgedragen om de burgemeester van Altena te worden. In totaal waren er 13 sollicitaties, waaronder één vrouw.

De aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning worden voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister draagt de kandidaat voor aan de Koning. De Koning benoemt de burgemeester. De Commissaris van de Koning beëdigt de burgemeester ten slotte in de gemeenteraad. Naar verwachting is de benoeming aan het einde van het jaar.

Foto’s Vincent Honings

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl