College belooft verbetering rondom communicatie kosten WMO

Foto: Altena TV
17 oktober 2019, 05:53
Verlopen

ALMKERK - Het college van de gemeente Altena werd dinsdag ter verantwoording geroepen middels een interpellatiedebat over het oplopende tekort van ruim twee miljoen euro op de WMO.

De gemeenteraad is het er over eens, de informatievoorziening rondom dit tekort was te summier en niet voorzien van de juiste onderbouwing. Het gemeentebestuur beloofde verbetering en zal de raad intensiever informeren en betrekken bij het proces. De nodige bezuinigingen zullen moeten worden gezocht binnen het sociale domein, anderzijds moeten hulpbehoevenden kunnen blijven rekenen op steun.

Hoe heeft het tekort zo hard kunnen oplopen van 900.000 euro naar ruim twee miljoen en hoe heeft het kunnen gebeuren dat het college daar geen grip op had? Er volgt een intern onderzoek op de uitvoering van de WMO en er komen maatregelen om in de toekomst beter de vinger aan de pols te kunnen houden. Het lijkt onvermijdelijk dat er keuzes gemaakt moeten gaan worden wat betreft de bezuiniging binnen het sociale domein wat tot gevolg zal hebben dat de hulpbehoevenden hier last van krijgen.

Het vertrouwen in het college heeft een deukje opgelopen, volgens Pim Bouman (VVD). De toezeggingen van het college aan de raad geven echter voldoende aanleiding om met de genomen maatregelen, vooral op financieel vlak, het WMO tekort het hoofd te kunnen bieden. Op het vlak van de uitvoering stelt de gemeenteraad dat het wenselijk is dat de inwoners van Altena moeten kunnen blijven rekenen op goede zorg.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl