Beleef de Middeleeuwen in het echt op Slot Loevestein

Foto: Slot Loevestein
18 oktober 2019, 16:38
Verlopen

WOUDRICHEM/POEDEROOIJEN - Kijk naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders of doe zelf mee in een workshop.

Het hoogtepunt van het toernooi is natuurlijk de spannende finale, waar de stoere ridders op hoge snelheid op hun paarden over het toernooiveld galopperen. Voor het zover is kijk je mee naar de voorbereidingen van de ridders tijdens de ‘wapenproeven’. In het kasteel ontmoet je twee jonkvrouwen die je vertellen over ridders, het slot en Hugo de Groot. Of ontfutselen een middeleeuws recept in de Keucken van het slot bij cockemeesters Lena en Marie. In de vesting kom je Aagje de vertelster, Lucas de troubadour en de Meyden van Loevestein tegen.

Word zelf een echte ridder (vanaf 4 jaar). Kinderen leren in de ‘kiddy battle’ hoe je vecht met het zwaard of krijgen onder begeleiding van Longbowman en zijn kasteelschutters training in boogschieten. Hoe worden pijlen en bogen precies gemaakt? Vergeet niet al je vragen te stellen. Op de middeleeuwse markt staan handelaren en ambachtslui die gewoontegetrouw meereizen met een kampement. Ontdek dat het middeleeuwse leven wel heel lastig zou zijn zonder de touwslager, de smidse, de leerbewerker, de kruidenvrouw en de kleedsters in het kampement.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl