Werkendamse ondernemers willen geen woningbouw aan de Burcht

Foto: Archief
25 oktober 2019, 08:22
Verlopen

WERKENDAM - Ondernemers in het centrum van Werkendam willen dat de gemeente Altena haar plannen voor woningbouw aan de Burcht in Werkendam stopzet. Op die plek moet juist een supermarkt komen om het centrum te versterken.

De 200 ondernemers, verenigd in een stichting, schrijven dat in een brief aan de gemeente Altena. De gemeente wil al jaren op het braakliggende terrein zo’n vijftig woningen bouwen. Volgens de ondernemers zou dat juist leiden tot leegloop, terwijl er behoefte is om de bedrijvigheid in het centrum van Werkendam te ondersteunen.

Dat kan volgens hen met het aantrekken van daghoreca, een schoenenwinkel, een parfumerie, Bed and Breakfast en het verplaatsen van een aantal zaken zonder centrumfunctie, zoals de sportschool en zorgvoorzieningen. Dat plan willen zij graag met de gemeente bespreken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl