Jeugdzorg Altena blijft voorlopig bij Juzt na financiële injectie

Foto: Archief
26 oktober 2019, 11:27
Verlopen

ALTENA - Het bleef lange tijd onduidelijk hoe de jeugdzorg in Altena ingericht zou gaan worden, nadat bekend werd dat een faillissement van Juzt niet meer af te wenden leek.

Inmiddels is bekend geworden dat de gezamenlijke West- Brabantse gemeenten met een financiële injectie van 15 miljoen euro de zorgaanbieder tijdelijk overeind houden. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport legt geld op tafel. Wethouder Paula Jorritsma liet in het radioprogramma A-Magazine weten dat de jeugdzorg ten alle tijden gewaarborgd blijft. De organisatie is in de huidige vorm niet levensvatbaar, ook niet na aanpassing van het beleid.

Met het noodplan is nu extra tijd gekomen om verder te kijken naar de invulling van de jeugdzorg. In heel Nederland verkeren grote zorgaanbieders in zwaar weer, met elkaar zal goed gekeken moeten worden hoe dit in de toekomst te voorkomen is. ‘Het zwaard van Damocles’ hangt in ieder geval niet meer boven de gemeenten in West-Brabant. Een belangrijke overweging in de besluitvorming is dat de jongeren een vertrouwensband hebben met de zorgverlener.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl