Mogelijkheid voor extra subsidie sportclubs en verenigingen

Foto: Archief
27 oktober 2019, 10:04
Verlopen

ALTENA - Sportclubs en verenigingen in de gemeente Altena kunnen mogelijk in de toekomst extra subsidie krijgen als ze een activiteit organiseren met een brede maatschappelijke functie.

Dat is een van de uitgangspunten voor het nieuwe subsidiebeleid, dat in de maak is. Het gaat dan onder meer om kennismakingslessen of sportmiddagen voor basisschoolleerlingen, activiteiten tegen eenzaamheid, voor ouderen, alleenstaanden, kwetsbare inwoners en evenementen voor het goede doel. Ook als verenigingen met elkaar samenwerken kan dit leiden tot een extra bijdrage van de gemeente.

Eerder deze maand vond al een informatieavond plaats, waar ruim 150 inwoners op afkwamen. In Werkendam, Woudrichem en Aalburg worden nog altijd verschillende subsidieregels gebruikt. Omdat de gemeenten begin dit jaar zijn samengevoegd, moet er nieuw beleid worden opgesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl