Nog geen vuurwerkvrije zones in de gemeente Altena

Foto: Redactie
17 december 2019, 20:11
Verlopen

ALTENA - U kent het wel, het geknal van vuurwerk, tijdens maar ook in aanloop naar oud en nieuw. Veel gemeenten kennen vuurwerkvrije zones, de gemeente Altena niet. Wat vinden de inwoners hiervan?

Op straat lopen de meningen uiteen: van het instellen van vuurwerk vrije zones, plaatsen aanwijzen waar het wel mag of het totaal afschaffen van vuurwerk. De afgelopen jaren is er in de drie voormalige gemeenten geen vraag geweest naar lokale vuurwerkverboden. Volgens de gemeente Altena moet zoiets ontstaan vanuit de behoeften van de inwoners. Mogelijkheden voor vuurwerkvrije zones zijn er wel, zoals de vrijwillige vuurwerkvrije zone. Buurtbewoners spreken dan met elkaar af dat ze geen vuurwerk afsteken. De gemeente kan dan eventueel voorzien in bordjes die dat aangeven. Aangewezen vuurwerkvrije zones zijn er dus (nog) niet. Handhaving blijkt daarbij ook lastig te zijn.

Voor de jaarwisseling 2019/2020 kan er dus nog overal geknald worden in Altena. “Voor de jaarwisseling van 2020/2021 gaan we wel kijken naar eventuele behoeften en mogelijkheden”, laat de gemeente Altena in een reactie weten. Voor komende jaarwisseling geldt dus het landelijke beleid: vuurwerk afsteken mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl