Kruising Midgraaf met Duijlweg in Almkerk wordt aangepast

Foto: Pixabay
26 februari 2020, 10:57
Verlopen

ALMKERK - De kruising van de Midgraaf met de Duijlweg in Almkerk wordt aangepast naar aanleiding van het dodelijk verkeersongeval van oktober vorig jaar.

Bij het ongeluk op 23 oktober 2019 kwam een 57-jarige man om het leven. Niemand van de betrokkenen reed te hard, bleek uit het politieonderzoek. De kruising wordt binnenkort voorzien van een zig-zagmarkering, rood-witte hekjes en borden gevaarlijke kruising. Inmiddels is het riet gesnoeid om het zicht te verbeteren. Volgens de gemeente Altena is het kruispunt zelf in de basis goed en veilig ingericht. Door het ontbreken van bomen of objecten in het zicht voor wie de kruising vanaf de Duijlweg nadert, valt de kruising minder op en is het ook moeilijk in te schatten hoe snel verkeer op de Midgraaf aan komt rijden.

Verder belemmert omhoog geschoten riet het zicht op de Duijlweg en zijn de drempels dusdanig laag dat ze met zestig kilometer per uur te nemen zijn. Op lange termijn komen er mogelijk bomen langs de Midgraaf, zodat aan de hand van de bomen te zien is hoe snel verkeer nadert. Ook worden de op- en afritten steiler gemaakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl