Gemeenteraad neemt binnenkort besluit over veerverbindingen Boven-Merwede

Foto: Archief
4 maart 2020, 19:51
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraad van Altena moet binnenkort een besluit gaan nemen over een door het college voorgestelde investering van 800.000 euro in de komende jaren voor het instandhouden van de veerverbindingen Boven-Merwede.

De helft van dat bedrag is nodig voor het aanpassen van aanmeervoorzieningen. Door het wegvallen van de subsidiebedrag van de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland van 290.000 euro per zullen de gemeenten in de regio de exploitatie moeten herzien. Eerder al was ervoor gekozen de veerdiensten te verduurzamen, door te investeren in elektrische veerponten.

De aanbesteding daarvoor is echter nog altijd niet afgerond. Het tekort op de exploitatie voor dit jaar bedraagt 137.000. Voor volgend jaar gaat het om 282.000 euro. Ook de gemeenten Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam zullen de komende jaren extra moeten bijdragen. De drie gemeenten hebben hiervoor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl