VVD stelt vragen over verkeersproblemen Andel

Foto: Redactie
7 maart 2020, 14:13
Verlopen

ANDEL - De afgelopen 20 jaar is al veel tijd en geld besteed aan onderzoeken naar de verkeersoverlast bij ROC Prinsentuin en het Buitenhof in Andel. Toch ervaren de bewoners nog regelmatig parkeeroverlast en rijden er nog dagelijks bussen door de straat.

De bewoners in de Hoofdgraaf ervaren dagelijks overlast van de bussen, die zich niet houden aan de geldende verkeersregels en afspraken die gemaakt zijn met de gemeente over de aanrijtijden (max. 15 minuten voor einde les) en over de aanrijdroutes (niet door Andel). Bij evenementen in ROC Prinsentuin en zalen -en partycentrum ’t Buitenhof is het verkeersaanbod zo groot dat dit leidt tot onveilige situaties in de Hoofdgraaf, doordat auto’s geparkeerd worden aan beide kanten van de Hoofdgraaf. Er wordt geparkeerd op plaatsen waar een parkeer verbod geldt. Handhaving of toezicht ontbreekt veelal, met alle gevolgen van dien.

Vorig jarig is er door enkele inwoners van de Hoofdgraaf al gesproken over de problemen tijdens een Altenatafel. In de begroting is een bedrag van € 850.000,00 opgenomen voor een permanente oplossing voor het aanrijden en parkeren van de bussen voor het Prinsentuin. VVD Altena hoort echter niets over de vorderingen van deze busterminal. Daarnaast maakt de partij zich zorgen over de situatie tot de realisatie van de terminal. De VVD Altena vraagt het college of zij in gesprek zijn met het Prinsentuin college en ’t Buitenhoff. Ook willen ze weten of er gesprekken zijn met de vervoersmaatschappij over de aanrijdtijden en routes. Voor 2022 is de aanleg van een nieuwe busterminal voorzien, de VVD wil graag weten wat hier de status van is.

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 14 maart sprak Michel Pruijmboom met Jan Kolff:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl