Kijkt u mee? Zijn de nestkasten al bezet?

Foto: Kim Renders
16 maart 2020, 18:59
Verlopen

SLEEUWIJK - Afgelopen winter zijn er door Natuurinclusief Altena (NIA) en de gemeente Altena circa 100 nestkasten opgehangen aan de vele eikenbomen die Sleeuwijk rijk is.

De nestkasten zijn opgehangen aan de Eikenlaan, Rijksstraatweg, Transvaal, Deltaweg en het Vlietparkje. Dit is gedaan in het kader van het natuurlijk bestrijden van de Eikenprocessierups, waar het afgelopen jaar veel overlast door ondervonden is. Nu het mooie weer langzaam weer op gang komt en de vogeltjes ook weer beginnen met nestelen, rest alleen nog de vraag: ‘Zijn de nestkasten nu ook daadwerkelijk bezet?’

NIA heeft van wandelaars geluiden opgevangen dat de nestkasten drukbezocht worden, maar hoeveel en waar is de vraag. Als u ziet dat een nestkast bezocht wordt, of bezet is, meld het dan. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar natuurinclusiefaltena@gmail.com. Vermeld dan de straat en het kastnummer. Alle informatie die u kunt geven is welkom. Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.natuurinclusiefaltena.nl of op www.altenatuur.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl