Twaalf besmettingen van coronavirus in Altena

Foto: RIVM
16 maart 2020, 18:44
Verlopen

ALTENA - Op basis van de meest recente cijfers is er een twaalfde besmetting met COVID-19, het coronavirus, bekend in de gemeente Altena. Omwille van de privacy worden er geen woonplaatsen bekend gemaakt.

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er nu 278 nieuwe mensen positief getest met COVID-19 in Nederland, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1413. In totaal zijn er nu 24 mensen overleden aan het virus. De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 79 jaar (jongste 59- oudste 94). In totaal zijn 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De GGD gaat er vanuit dat er in Nederland zo’n 6000 besmettingen zijn. De verwachting is dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt. Familieleden van coronapatiënten worden namelijk niet meer getest. Dit geldt ook voor mensen met milde klachten, aangezien zij moeten thuisblijven bij de eerste klachten. In Gorinchem zijn nog altijd geen besmettingen gemeld. Wel is een arts-assistent van het Beatrixziekenhuis ziek geworden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl