CDA Altena: “Gemeente Altena laat subsidiegelden liggen”

Foto: Archief
17 maart 2020, 10:37
Verlopen

ALTENA - Een grote wens van het CDA is dat binnen de gemeente Altena een subsidioloog wordt aangesteld.

Deze ambtenaar zet zich in voor het binnenhalen van subsidies voor gemeentelijke projecten en kan tevens worden ingezet als adviseur voor het binnenhalen van subsidies voor verengingen, instellingen en stichtingen in de gemeente Altena. Het gaat hier veelal om vele miljoenen euro’s die Europa, het Rijk en provincie beschikbaar hebben gesteld. Een subsidioloog is succesvol gebleken in een aantal andere gemeenten in Nederland en verdient zichzelf terug.

In 2019 heeft het CDA Altena van het college de toezegging gekregen dat er een subsidioloog wordt aangesteld voor het jaar 2020. Raadslid Arie-Pieter Verdoorn, die schriftelijke vragen stelde, constateert dat de gemeente Altena, ondanks dat we al een aantal maanden onderweg zijn in 2020, het aanstellen veel te lang duurt. “Het gaat met een slakkengang. Hierdoor missen extra inkomsten en dat is natuurlijk erg zonde.”

Tijdens de diverse sportwerkbezoeken van het CDA, wordt er door verenigingen vaak gevraagd wat de mogelijkheden zijn voor het binnenhalen van subsidies. Veel verenigingen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Het aantrekken van een subsidioloog zou daarom alsnog zo spoedig mogelijk moeten worden uitgevoerd volgens Verdoorn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl