Woonlinie levert maatwerk bij huurverhoging of crisis

Foto: Website Woonlinie
18 april 2020, 19:06
Verlopen

WOUDRICHEM - Ieder jaar past Woonlinie per 1 juli de huurprijzen aan. Dit jaar kiest Woonlinie voor een huurverhoging die lager is dan de inflatie. Zij volgen daarmee de richtlijnen van het Sociaal Huurakkoord. Dit zijn afspraken tussen de Woonbond en Aedes, bedoeld om de huren betaalbaar te houden.

De wet zegt echter dat de huurverhoging voor 1 mei schriftelijk aan de huurders bekend moet worden gemaakt. In de week van 20 april ontvangen alle huurders een brief. Margret van Wijk, directeur/bestuurder bij Woonlinie, vertelde in het radioprogramma A-Magazine op A-FM dat de corona-uitbraak ons allemaal raakt. “Wij van Woonlinie begrijpen dat het moment waarop de huurverhogingsbrief op de deurmat valt niet ideaal is. Komt u als huurder in financiële problemen? Bel ons dan, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar een oplossing.”

Margret van Wijk vervolgt: “We hebben één doel voor ogen: doen wat nodig is om samen deze crisis door te komen. Tegelijkertijd mogen en kunnen we de grote opgaven waar we voor staan niet uit het oog verliezen. Ons werk gaat door. Ook na de coronacrisis. Zo zetten we alles op alles om wonen betaalbaar te houden. De huurverhoging is nodig om te kunnen blijven investeren in onze bestaande woningen, nieuwbouw en leefbaarheid. Woonlinie zet zich maximaal in om ervoor te zorgen dat niemand zijn woning uit hoeft in deze onzekere tijd.”

In het radioprogramma A-Magazine van zaterdag 18 april sprak presentator Gerrit de Joode met directeur/bestuurder Margret van Wijk van Woonlinie:

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl