Biesbosch Open Water Race 2020 toch afgelast

Foto: Archief BOWR
9 mei 2020, 06:14
Verlopen

WERKENDAM - Na de laatste persconferentie over het versoepelen van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, hoopte de organisatie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) dat de wedstrijd op 12 september gewoon door zou kunnen gaan.

Echter de onzekerheden die blijven bestaan tot minstens 1 september en bovenal vanwege de gezondheidrisico’s voor deelnemers en vrijwilligers, heeft de organisatie doen besluiten de editie van dit jaar te annuleren. Naar verluidt zijn sportwedstrijden na 1 september weer mogelijk echter voor vergunningsplichtige evenementen zoals de BOWR is dat helemaal nog niet zeker. Bovendien is het niet duidelijk wat de restricties dan gaan worden. Met of zonder publiek en mogelijk binnen de regels van 1,5 meter afstand. Daarnaast zal het voor de organisatie moeilijk worden om de sponsoring rond te krijgen.

In verband met de hiervoor genoemde argumenten is besloten om nu de knoop door te hakken en de 2020-editie van de BOWR te annuleren. “We hopen op begrip en volgend jaar zullen we als alles het toelaat voor de achtste keer de Biesbosch Open Water Race organiseren en hopen we jullie op onze locatie te mogen ontvangen”, aldus de organisatie op hun website.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl