Nieuw deel van ‘Kleine geschiedenissen van Dussen’ verschenen

Foto: Facebookpagina Ton Lensvelt
16 mei 2020, 06:18
Verlopen

DUSSEN - Deze week is deel 3 van 'Kleine geschiedenissen van Dussen' verschenen. Vanwege de coronacrisis is er geen publiekspresentatie. Deel 3 bevat 27 verhalen en 1 gedicht over de historie van Dussen.

Hoewel Dussen een klein dorp is, heeft het een rijke geschiedenis waar dit derde deel van de reeks een bloemlezing van geeft. Zo wordt er aandacht besteed aan drie eeuwen gezondheidszorg in het dorp en wordt er verhaald over de pest en de Spaanse griep. Ook is er ruim aandacht voor Dussen tijdens de oorlog. Maar er is natuurlijk veel meer historisch nieuws over het dorp en de inwoners door de eeuwen heen.

Auteur Ton Lensvelt: “Het doet mij deugd te kunnen melden dat acht weken corona-quarantaine in iets positiefs hebben geresulteerd, namelijk een derde deel ‘Kleine geschiedenissen van Dussen’ van 218 pagina’s met historische bijdragen over Dussen en de Dussenaren. Voltooiing ervan ontlokte mij zelfs ’n vreugdedansje maar wel in ’t besef dat ik wat bevooroordeeld ben.” Het boek is vanaf heden verkrijgbaar bij supermarkt Spar in Dussen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl