Gemeente Altena komt met actieplan tegen ondermijning

Foto: Archief
20 mei 2020, 19:44
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft een actieplan tegen ondermijning opgesteld voor de periode 2020 tot en met 2021.

Volgens de gemeente komt georganiseerde criminaliteit steeds prominenter op de politieke en bestuurlijke agenda van gemeenten te staan. Het is belangrijk dat ambtenaren en bestuurders zich bewust zijn, weerbaar worden en zich wapenen tegen invloeden van criminelen.

Met het actieplan laat de gemeente Altena zien hoe zij de georganiseerde ondermijnende criminaliteit tegen gaat. De gemeente Altena werkt op districtsniveau samen met o.a. politie en Belastingdienst om ondermijnende activiteiten tegen te gaan. De lokale aanpak bestaat uit meer dan het organiseren van actiedagen. De ambitie is dat de gemeente Altena vormen van ondermijnende criminaliteit actief aanpakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl