Politie en Staatsbosbeheer houden integrale controle in de Biesbosch

Foto: Politie
8 augustus 2020, 10:31
Verlopen

REGIO - De politie heeft vrijdag 7 augustus 2020 een integrale handhavingsactie gehouden, gericht op de recreatievaart in de Brabantse Biesbosch. Aan de actie werkten naast het politieteam Dongemond en de Landelijke Eenheid ook twee BOA’s van Staatsbosbeheer mee.

Er werden vier schippers aangehouden vanwege het varen onder invloed van alcohol. Ook werden 11 bekeuringen uitgedeeld waarvan acht voor te snel varen. Ook werd er bekeurd voor waterskieën waar dat niet is toegestaan en voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Er werd gebruik gemaakt van drie politieboten. De locaties waar gecontroleerd werd, waren de Amer, de Bergsche Maas, de Spijkerboor en de Aakvlaai.

De politiemensen reageerden tijdens de controle ook op een melding dat een vrouw onwel geworden was op een afgelegen fietspad langs de Amer tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe. Na de boot aangemeerd te hebben, leende een van de agenten een fiets van een voorbijganger om snel bij het slachtoffer te komen en de eerste opvang te doen. Vervolgens is de zorg overgedragen aan de ambulancedienst.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl