Ga bewust om met gebruik van drinkwater

Foto: Redactie
10 augustus 2020, 16:39
Verlopen

ALTENA - Door de aanhoudende warmte gebruikt men nu meer drinkwater tegelijkertijd. Het drinkwaterbedrijf voor de gemeente Altena, Brabant Water, verzoekt spaarzaam om te gaan met drinkwater. In de provincie Noord-Brabant is nog voldoende water beschikbaar in tegenstelling tot andere provincies.

Er is momenteel nog voldoende water beschikbaar echter kan het voor komen dat op piekmomenten de druk op het leidingnet afneemt doordat veel mensen tegelijkertijd een beroep doen op drinkwater. De piekmomenten liggen in de ochtend en vooral in de avonduren tussen 18.00 uur en 22.00 uur wanneer veel mensen gaan douchen, de wasmachines draaien en de tuin besproeid gaat worden.

Brabant Water verzoekt om het watergebruik te spreiden, korter te douchen, zwembaden minder te vullen en bijvoorbeeld de (af)wasmachine overdag of in de nacht te laten draaien. Het water uit het zwembadje kan ook goed gebruikt worden voor de planten. “Blijf vooral veel drinken en uw handen wassen”, zo laat Brabant Water weten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl