Virtus verliest in Eindhoven na ‘stuivertje wisselen’

Foto: Archief
2 november 2021, 17:23
Verlopen

WERKENDAM - Op vrijdagavond laat in Eindhoven spelen, er zijn weleens betere omstandigheden. Tegenstander was studentenvereniging Tantalus, een middenmoter in de Eerste Divisie B.

Tantalus begon scherp aan de wedstrijd en kwam mede door twee 3-punters van één van die schutters op een snelle voorsprong van 6-0. De Werkendammers bleven wel knokken en kwamen voor het 2e kwart nog op een voorsprong 13-15. In het 2e kwart werd het stuivertje wisselen en bleef het gelijk opgaan. Rust 30-27.

Ook in het derde kwart ging het heen en weer. Virtus ging met een voorsprong van 44-47 het laatste kwart in. Door een belangrijke 3-punter van Stijn Visser bleef Virtus voorop, maar hierna volgden vervolgens drie verre 3-punters van de thuisploeg en leek het verzet van Virtus gebroken. Tantalus bleef een lastig te bespelen ploeg, met hun schutters (tien 3-punters gezamenlijk) en een aantal ijzervreters. Uiteindelijk werd de eindstand 72-59 in het voordeel van het Eindhovense studententeam. Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma in sporthal De Crosser. Aanvang is 19.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl