Vogelgriep vastgesteld in Vuren: Vervoersverbod in Altena

Foto: Sander van Strien
4 februari 2022, 17:15
Verlopen

ALTENA - In Vuren is op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 14 km daaromheen mag er daarom geen vervoer van vogels plaatsvinden. Zo ook in de gemeente Altena.

Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de ongeveer 168.000 kippen op het legbedrijf geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In de 1- en 3 kilometer zone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone liggen 14 bedrijven, waarvoor het vervoersverbod per direct geldt. De borden zijn geplaatst door het ministerie van LNV.

Een vervoersverbod heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Er gelden nog altijd landelijke maatregelen zoals een verbod op het bezoeken van vogelverblijfplaatsen van risicovogels, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl