Olivia Klijn van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen is Voorleeskampioen van Altena

Foto: Leonie Oomen
14 februari 2022, 20:00
Verlopen

WOUDRICHEM/EETHEN - Op woensdag 9 februari namen zeven schoolkampioenen uit de gemeente Altena het tegen elkaar op in de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in de Werf in Woudrichem, bij De Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Olivia Klijn van de Prins Willem Alexanderschool in Eethen las voor uit ‘Dagboek van een muts’, van Rachel Renée Russell. Op een zeer prettige en enthousiaste manier las ze voor en wist ze de jury voor zich te winnen. De wisseltrofee, die al 25 jaar wordt doorgegeven, werd overhandigd door Lauren van den Heuvel, die vorig jaar deze prijs in de wacht sleepte. Zij was tevens ere-jurylid.

De presentatie was in handen van kinderboekenschrijfster Lizzy van Pelt. De jury bestond uit Marian van der Wal van De Bibliotheek CultuurPuntAltena, Janice Bakker van het Woerkums Literair Café en Pieter Duijzer van boekhandel ’t Schrijvertje in Veen. Op 12 maart mag Oliva nu de scholen van Altena vertegenwoordigen in Goirle, bij de provinciale finales.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl