Het belang van goed gemarkeerde blusvoorzieningen

Foto: Brandweer.nl
21 mei 2022, 13:27
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena brengt door de hele gemeente op het wegdek de komende periode gele driehoeken aan. Deze driehoeken wijzen in de richting van een bluswatervoorziening zoals een brandkraan of brandput.

Bluswatervoorzieningen zijn plekken in de gemeente waar de brandweer water kan pakken om brand te blussen. Zo zijn er zogenaamde brandkranen, die zijn aangesloten op het waterleidingnet, en zogenaamde brandputten die toegang geven tot het grondwater. Het is natuurlijk van belang dat die voorzieningen voor de brandweer altijd snel vindbaar zijn. Door de herkenbare gele driehoeken op het wegdek te plaatsen, kan de brandweer gemakkelijk en snel een bluswatervoorziening vinden zonder dat men moet gaan zoeken tussen struiken en achter geparkeerde auto’s.

In de gemeente Altena zijn in totaal ruim 2500 brandkranen en brandputten. De gele driehoek is een landelijk herkenningsteken voor de bluswatervoorzieningen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl