Duizenden bezoekers naar Woudrichem voor ‘WK’ Visbakken

Foto: Facebookpagina Regio Woudrichem
27 mei 2022, 08:55
Verlopen

WOUDRICHEM - Op Hemelvaartsdag trokken weer duizenden bezoekers uit het hele land richting de vesting van Woudrichem voor het ‘Woerkums kampioenschap’ Visbakken. Na twee stille coronajaren, werd er deze Hemelvaartsdag weer ouderwets vis gebakken.

Maar liefst 30 visbakkers deden mee om op nostalgisch hout gestookte kacheltjes hun zalm en poon te bakken. Voor sommigen is het een leuke nieuwe ervaring, voor de ander staat er heel wat op het spel. Maar wat is nu het geheim van de perfect gebakken vis? Volgens de ene visbakker is het grote geheim de juiste dosering van zout en peper, de ander richt zich vooral op de optimale temperatuur van zijn hout gestookte kacheltje. Woudrichem genoot van een ouderwetse Hemelvaartsdag met veel gebakken zalm en poon.

Met minder deelnemers dan voorheen, maar met evenveel te proeven vis, is het Jan Timmermans die er met de titel vandoor ging. In de categorie Rode Poon was het Boaz Ruis die de meeste punten wist te behalen. In de categorie Zalm was het Ronald Vink die het beste stukje vis aan de jury bezorgde.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl