Zweefvliegtuig maakt noodlanding in Hank

Foto: Henri Verhagen
28 mei 2022, 15:37
Verlopen

HANK - Een zweefvliegtuig moest zaterdagmiddag een noodlanding maken ter hoogte van de Buitendijk in Hank.

Omstanders wisten niet wat hen overkwam toen zij plotseling een zweefvliegtuig zagen landen. Direct schakelden ze de hulpdiensten in want: er was een vliegtuig neergestort, dachten ze. Maar niets bleek minder waar. Politie, brandweer, ambulance en ook een traumahelikopter werden rond 14.35 uur opgeroepen naar de plek waar het zweefvliegtuig zou zijn neergestort.

Daar aangekomen bleek dat het vliegtuig bewust in het veld was geland. Volgens een woordvoerster van de politie ging het om een zogenoemde buitenlanding, die vaak gemaakt wordt in het weiland. Het verliezen van thermiek, oftewel opstijgende luchtstroom, was de reden voor de buitenlanding. Er is niemand gewond geraakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl