Genderen vierde drie dagen feest

Foto: Renny de Graaff
15 juni 2022, 18:35
Verlopen

GENDEREN - Drie dagen lang bruiste Genderen van de activiteiten ter ere van het 60-jarige jubileum van het dorpshuis. Op donderdagavond werd de officiële opening verricht door burgemeester Lichtenberg.

Hij roemde de saamhorigheid van de inwoners van Genderen. Dankzij de verbinding tussen bewoners, verenigingen en het dorpshuis weten ze het dorp samen springlevend te houden. Samen met de voorzitter van het bestuur van het dorpshuis, Harm-Jan van der Beek, onthulde hij het nieuwe bord boven de ingang.

Ondertussen was het plein achter het dorpshuis omgetoverd tot een groot sfeervol terras voor Heel Genderen Hapt. Elk team wat meedoet aan de Dorpsquiz in Genderen had de opdracht gekregen om maximaal drie verschillende gerechtjes per team te maken. Er waren allerlei smakelijke gerechtjes zoals amuses, tapas, toetjes, pizza’s, soepjes, sushi of wraps. De teams waren enorm creatief geweest met verrassende creaties, prachtig versierde kramen en uitgedost in de leukste outfits. Allemaal passend binnen het thema Televisie. Het mooie weer maakt de start van het 60-jarige jubileum compleet.

Op vrijdag was de Ouwe Gouwe Bingo en quiz voor de Genderse inwoners vanaf een jaar of 60. Veel bekende oude hits kwamen langs en er werd veel gelachen. Aansluitend startte de goed bezochte BBQ en ’s avonds werd er livemuziek gemaakt, veel bij gekletst, gedanst en gezongen tijdens Genderen live. Op het podium stonden bands met hun roots of muzikanten uit Genderen.

Na een korte nacht stonden de eerste kandidaten alweer klaar voor Genderen in beweging. Er werd gewandeld, gedanst, bewegingsoefeningen gedaan en er was een proefles pilates. Na een uur beweging smaakte het welverdiende ontbijt overheerlijk. In de middag was het tijd voor de dappere deelnemers van de mudrun. Gedurende de week zag men her en der in en om het dorp al hindernissen verschijnen. Een mudrun is een modderig hindernisparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen. Een hindernisparcours van zo’n 5 kilometer met veel modder, teamwork en fun. Alle kandidaten ging dwars door de vijver bij de Ruiterhof, waar een heel publiek zich had verzameld om de deelnemers aan te moedigen. 

In de avond was het tijd voor het afsluitende Cheer Village Festival. De kinderen openden het festival met de silent disco neon kinder party. Ze maakten er een feestje van met koptelefoons met ieder zijn eigen muziek. Deze silent disco was ook één van de drie stages tijdens het festival later in de avond. Tevens was er een DJ Booth en werd er vinyl gedraaid. Een mooie afsluiter van een geslaagd jubileum. 

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl