Bewoners appartementencomplex stellen gemeente aansprakelijk voor schade

Foto: Archief
17 juni 2022, 15:29
Verlopen

VEEN - Bewoners van appartementencomplex Van der Loostaete in Veen op de kruising van de Witboomstraat stellen de gemeente Altena aansprakelijk voor de schade aan persoonlijke eigendommen die is ontstaan tijdens de branden rond nieuwjaar.

Het pand staat naast het beruchte kruispunt. De eigenaren zouden samen zo’n 21.000 euro schade hebben geleden door de branden in december 2021. De Vereniging van Eigenaren legde eerder dit jaar al een claim neer, maar de verzekeringsmaatschappij van de gemeente weigert die te betalen.

Volgens de verzekeraar zou de gemeente adequaat hebben opgetreden. De VvE claimt de schade aan ruiten door vuurwerk en gebarsten door de hitte. Ook was er veel roetschade, is de haag om het gebouw voor een groot deel verschroeid en was de regenpijp kromgetrokken door de hitte. Daarnaast waren er de nodige schoonmaakkosten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl