Woon- en kantoorboot aan het Keizersveer moet weg

Foto: Archief
17 juni 2022, 15:30
Verlopen

HANK - Rijkswaterstaat wil de woon- en kantoorboot waterbouwbedrijf Kragtbouw gelegen in een insteekhaven aan het Keizersveer in Hank weghebben.

De boten moeten weg in verband met de verbreding van snelweg A27. Donderdag diende de zaak bij de Raad van State waar bleek dat Rijkswaterstaat een onteigeningsprocedure heeft opgestart. Volgens Rijkswaterstaat mag op de plek geen woonboot liggen, maar de toenmalige gemeente Werkendam heeft wel een ligplaatsvergunning afgegeven. De ondernemer gooit alles in de strijd en wil proberen om een zo hoog mogelijke prijs te krijgen van Rijkswaterstaat, maar wil ook in overleg over een alternatieve locatie voor de woonboot en kantoor.

De uitspraak in de zaak is over een aantal weken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl