‘Boerenzorgen’ in Altena overhandigd aan Roland van Vugt

Foto: Gerard Vos
25 juni 2022, 06:09
Verlopen

ALMKERK - Terwijl veel boeren uit Altena met de trekker onderweg waren naar het landelijke boerenprotest in Stroe, vroeg voorzitter Bartje de Gouw van ZLTO Altena Biesbosch op het gemeentehuis in Almkerk aandacht voor de grote zorgen die er ook in Altena leven.

Kern van zijn betoog: het stikstofdictaat treft niet alleen boeren in Altena, maar raakt alle inwoners van onze plattelandsgemeente Altena. Het brengt volgens hem de toonaangevende voedselvoorziening in gevaar, heeft sociaaleconomische impact op ons land en levert de natuur per saldo niks op.

Boeren willen haalbare, evenredige doelen voor alle sectoren, geen kritische depositiewaarden en sturen op de werkelijke staat van de natuur met gebiedsgerichte oplossingen. Namens het gemeentebestuur nam wethouder Van Vugt de zorgen van de boeren in ontvangst.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl