ChristenUnie Altena stelt schriftelijke vragen over grootschalig zonnepark

Foto: Archief
28 juni 2022, 16:53
Verlopen

WIJK EN AALBURG - ChristenUnie Altena heeft vragen gesteld over de plannen voor een grootschalig zonnepark van 30 hectare aan de Biesheuvelweg Wijk en Aalburg.

De partij is van mening dat zonneparken van deze omvang niet in het landschap van Altena thuishoren, maar benadrukt wel voorstander te zijn van verduurzaming. De gemeenteraad stelde in 2020 de uitgangspuntennotitie zonnekader Altena vast. Hierin staan de richtlijnen voor zonnevelden in Altena. ChristenUnie geeft aan dat één van die richtlijnen is dat Altena gaat voor kleinere zonnevelden bij de dorpen.

Een groot zonnepark van ongeveer 30 hectare voldoet dus ook niet aan de richtlijnen die de raad heeft opgesteld. De partij zouden graag willen weten of het college bekend is met deze plannen. Bovendien vraagt de partij of het college het eens is dat dit plan niet past in de richtlijnen die als raad zijn vastgesteld. Als laatste wil de partij weten of er al overleg met de gemeente heeft plaats gevonden en welk standpunt de gemeente in dit plan heeft ingenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl