Gezinsmiddagen met picknick op Fort Giessen

Foto: Sander van Strien
2 juli 2022, 06:30
Verlopen

GIESSEN - Op zaterdagen 23 en 30 juli zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur picknicks voor het hele gezin op Fort Giessen. Met een picknickmand vol lekkers kunnen families genieten van een heerlijke lunch.

Om de lunch te voorzien van heerlijke kruidenboter mogen de kinderen zelf kruiden verzamelen in de natuur van het Fort. De kruidenboter die ze zelf maken smeren ze op een broodje dat ze zelf gaan bakken boven een kampvuur.

Met een metaaldetector gaan kinderen op zoek naar muntjes die in het grasveld op het fort verstopt liggen. Ze bekijken het enorme kanon dat ooit het Fort bewaakte en binnen in het Fortgebouw nemen ze een kijkje in de spannende lichtgang en leren ze hoe de Hollandse Waterlinie functioneerde. Met een speurtocht naar letters die een woord vormen, ontdekken ze het hele fort-terrein terwijl de ouders genieten van een heerlijke lunch. Aanmelden: kijk op sterkwater.nl onder ‘gezinsmiddag’ Fort Giessen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl