Eerste paal geslagen in ‘Boerenerf’ in Babyloniënbroek

Foto: Ter illustratie
10 juli 2022, 11:07
Verlopen

BABYLONIËNBROEK - Tot voor kort stond er nog een grote stal aan de Broeksestraat 30, maar op vrijdag 8 juli werd de eerste paal geslagen voor de start van nieuwbouwproject Boerenerf in Babyloniënbroek.

Het is voor het eerst in lange tijd dat er weer nieuwe woningen worden gebouwd in de kern Babyloniënbroek. Volgens wethouder Shah Sheikkariem is het erg belangrijk dat er ook in de kleinere kernen van de gemeente Altena nieuwbouwwoningen worden gebouwd. “Met name in de kleinere kernen is er veel vraag naar woningen”, zo stelt hij tijdens de start van de bouw.

Het nieuwbouwproject in Babyloniënbroek bestaat uit twee fasen. In totaal gaat het om 10 rijwoningen, 4 levensloopbestendige woningen en 3 vrije kavels. Alle woningen hebben een prachtig landelijk karakter. Vrijdag startte de eerste fase met zo’n 7 landelijke woningen. Volgens wethouder Shah Sheikkariem laat de tweede fase ook niet lang op zich wachten. “We zien hoe groot de animo is voor woningen in Babyloniënbroek”, aldus wethouder Sheikkariem.

Gerrit Boom mocht de eerste paal slaan. Het was een bijzonder moment voor de familie Boom. Gerrit Boom komt samen met zijn vrouw wonen in één van de woningen en heeft eerder een boerderij gehad op het betreffende perceel. “We hebben lief en leed hier meegemaakt. Het is mooi dat hij de eerste paal heeft geslagen. Het maakt de cirkel rond”, zo vertelt zijn zoon Arjens Boom trots.

Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl