Schade zorgt voor uitstel oplevering altetiekbaan

Foto: Archief
16 juli 2022, 16:25
Verlopen

SLEEUWIJK - Als gevolg van langdurige en hevige regenval is de constructie van de atletiekbaan op Atletiekpark Altena beschadigd.

De oplevering van de atletiekbaan was eind juli gepland en de werkzaamheden verliepen tot voor kort volgens planning. Na diverse voorbereidende werkzaamheden is in de week voor Pinksteren gestart met de feitelijke aanleg van de atletiekbaan. Als eerste is een laag lichtgewicht schuimbeton aangebracht. Dit schuimbeton heeft een week nodig om voldoende uit te harden voor er een laag asfalt op kan worden aangebracht. Na het asfalt volgt dan de uiteindelijke kunststof toplaag. In het Pinksterweekend heeft het extreem hard en langdurig geregend wat heeft geleid tot ernstige schade aan het schuimbeton en de aangebrachte goot. Sinds Pinksteren liggen de werkzaamheden aan de atletiekbaan stil.

De aannemer verwacht dat in juli het schuimbeton wordt hersteld, waarna in de tweede helft van augustus het asfalt kan worden aangebracht en in september de kunststof toplaag. Daarna kan worden gestart met de afwerking van de atletiekbaan en de diverse atletieknummers. Een harde nieuwe opleveringsdatum is nog niet vastgesteld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl