Cameratoezicht gevraagd bij de Dussenaar

Foto: Archief
19 juli 2022, 17:59
Verlopen

DUSSEN - Een groep ouders in Dussen vindt dat er cameratoezicht moet komen op het plein voor dorpshuis De Dussenaar.

Het is een open plein, zonder hekwerk, dat overdag dienstdoet als schoolplein voor basisscholen De Peppel en De Sprankel. Buiten schooltijd wordt het ook druk door kinderen en jongeren bezocht. Er is een straatvoetbalveldje en er staan wat speeltoestellen. De ouders vinden dat hun kinderen na schooltijd niet ongestoord op het plein kunnen spelen, vanwege overlast door hangjeugd. Er zijn kleine brandjes gesticht en dingen vernield.

De gemeente Altena kent de klachten. Een woordvoerder zegt dat camera’s ophangen een laatste redmiddel is. Dat mag in Nederland pas als andere maatregelen geen resultaat hebben. Daarom wil de gemeente eerst samen met alle betrokkenen naar een passende oplossing zoeken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl