Jaarlijkse tuinvlindertelling: 141 vlinders geteld in Altena

Foto: Teunie van den Anker
19 juli 2022, 18:04
Verlopen

ALTENA - De jaarlijkse tuinvlindertelling van De Vlinderstichting werd gehouden in het weekend van 16/17 juli. Landelijk werden er 73.224 vlinders geteld. In Altena waren dat er 141 en er werd geteld door 19 mensen.

Dat er in dat weekend wat minder vlinders vlogen, was niet zo erg want de telling is geen wedstrijd. Het gaat om een momentopname: in het hele land worden in hetzelfde weekend de vlinders in tuinen geteld. Door de tuintelling zien we hoe het gaat met de vlinders in stad en dorp. Diverse deelnemers vinden het jammer dat de telling eigenlijk net een week te laat is, want in de weken voor de telling vlogen er heel wat meer vlinders.

De dagpauwoog stond al snel bovenaan in de telling en daar is hij ook gebleven. Met ruim 16.700 exemplaren steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. Op de tweede plek is de nummer 1 van vorig jaar geëindigd, de atalanta, en op nummer 3 het klein koolwitje. De kleine vos liet het dit weekend wat afweten en belandde uiteindelijk op de vijfde plek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl